Budapesti séták gyerekeknek és játékos kedvű felnőtteknek

 

Iskolai osztályokat, gyerekes családokat, de akár játékos kedvű felnőtteket szólítunk meg ezzel a kínálatunkkal.
Hisz melyikünk ne szeretne néhány órára kiszakadni a valóságból és újra egy gyerek szemén keresztül, friss színekben látni az elszürkült, sokszor esőfelhős mindennapokat? Melyik szülő ne szeretne úgy programot választani néha, hogy nem neki kell szórakoztatni a gyerektársaságot, hanem csak a sor végén sétál elégedetten?
És melyik az a pedagógus, aki ne szeretné az irodalomórát, történelemórát, biológiaóra anyagát élményszerűvé tenni azzal, hogy az osztálynak megmutatja, merre ment Petőfi azon a bizonyos márciusi reggelen, hol vannak a Pál utcai fiúk ma is meglévő helyszínei, hol lapulnak görög istenek és istennők a Ferenciek terén, hol van csillogó bükkerdő a városhatáron belül és melyik pesti mocsárban nőnek orchideák!

 

Pát utcai fiúk séta

Einstand - A Pál utcai fiúk nyomában

Hogy mi volt a grund? „Egy darabka föld, melyet egyik oldalról düledező palánk határol, s melynek többi oldalán nagy házfalak merednek az ég felé.”

Bővebben...

Normafa séta

Nem, nem, soha! – Trianon alulnézetből

A 100 évvel ezelőtti trianoni rendezés nyers méltánytalanságával az egész magyar társadalom szemben állt. De az összetört Magyarország eszköztelen volt a radikális döntés megváltoztatásához...

Bővebben...

Petöfi él

Petőfi (a Belvárosban) él!

Városnéző túránk során végighaladunk Budapest belvárosának (V. kerület) jól ismert helyszínein, felidézzük Petőfi pesti tartózkodásához köthető legfontosabb eseményeket, de részesei lehetünk az 1840-es évek mindennapjainak, és egy kis időre magunk is a „márciusi ifjak” bőrébe bújhatunk.

Bővebben...

Kőbányai séta

Szelfizz Poszeidónnal!

Találkozz az olimposzi istenekkel Budapesten! Hiszen nem csak a tankönyvekben, de szinte minden budapesti utcasarkon szembe jönnek veled: Zeusz, Héra, Apollón, és a többiek. Az ókori Görögországba az Astoriától vezet az út. Indulj el velünk és fedezzük fel együtt a görög istenek világát!

Bővebben...

Normafa séta

Farkasölő sisakvirág és a többiek

Tudtad, hogy a város határain belül eddig közel 300 madárfajt figyeltek meg a kutatók, a vadon élő növényfajok száma pedig eléri az 1500-at?

Bővebben...

Budapet mocsarai

Ingoványos talaj

Hatalmas erdőségei mellett lápok, mocsarak őrzik a Pesti-sík hajdani hatalmas vizes élőhelyeinek régmúlt emlékeit.Tudtad, hogy itt még ma is megfigyelhetők kócsagok, récék, sirályok, nádiposzáták és hattyúk?

Bővebben...

Normafa séta

A lyukas zászló nyomában

Sétánk során az unalomig ismételt történelmi közhelyek helyett ritkán hallott történeteket ismerhetünk meg a forradalom mindennapjairól. Milyen fatális tévedés vezetett a pártház feladásához?

Bővebben...

Fürdő séta

Van, aki forrón szereti

Éghajlatunk változása - gondoljunk csak az elmúlt évek hőhullámaira vagy a rövid, heves esőzésekre – mindennapi tapasztalatunk...

Bővebben...