Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /home/budapest/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Nem, nem, soha! – Trianon alulnézetből

Nem, nem, soha! – Trianon alulnézetből

A 100 évvel ezelőtti trianoni rendezés nyers méltánytalanságával az egész magyar társadalom szemben állt. De az összetört Magyarország eszköztelen volt a radikális döntés megváltoztatásához. A két világháború közötti Magyarország ezért a területi revíziót – eszközök híján – először a szimbólumok területén igyekezett megvalósítani. Erre tökéletes eszköznek bizonyult, hogy a közös emlékezetet a köztéri szobrokon, emlékműveken, a közterületek átnevezésén keresztül alakítsák, ezáltal erősítve a súlyos sebet kapott nemzeti identitást.

Ha szeretnéd megtudni, hogy hogyan nézett ki az ország legnagyobb irredenta szoboregyüttese, ha kíváncsi vagy, hogy 1945 után hogyan kaptak teljesen új jelentéstartalmat az egykori revíziós alkotások, akkor tarts velünk Trianon budapesti titkait feltáró sétánkon!

Megtudjuk, hogy hol voltak az Irredenta és Revízó elnevezésű utcák, az egyes budapesti kerületekben milyen köztéri alkotásokat ösztönzött Trianon, hol áll most a Magyar fájdalom szobra és miért volt „ereklyés” az országzászló. Tarts velünk akkor is, ha érdekel, hogy a szabadság-téri irredenta kertművészet milyen növényeket használt.

}

Időpontok


megbeszélés szerint

Időtartam


A séta hossza: 2 óra

Árak


Tanulóknak: 1390 Ft Tanulócsoportokat kísérő tanároknak: ingyenes Felnőtteknek: 3000 Ft

Indulás


Kiindulási pont: Nemzeti Múzeum

Árajánlat kérés

Jöjjön el Ön is!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Telefonszám

Résztvevők száma

Árajánlatkérés részletesen

Kérjük írja be az alábbi kódot:
captcha

Vélemények

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..