Nem, nem, soha! – Trianon alulnézetből

A 100 évvel ezelőtti trianoni rendezés nyers méltánytalanságával az egész magyar társadalom szemben állt. De az összetört Magyarország eszköztelen volt a radikális döntés megváltoztatásához. A két világháború közötti Magyarország ezért a területi revíziót – eszközök híján – először a szimbólumok területén igyekezett megvalósítani. Erre tökéletes eszköznek bizonyult, hogy a közös emlékezetet a köztéri szobrokon, emlékműveken, a közterületek átnevezésén keresztül alakítsák, ezáltal erősítve a súlyos sebet kapott nemzeti identitást.

Ha szeretnéd megtudni, hogy hogyan nézett ki az ország legnagyobb irredenta szoboregyüttese, ha kíváncsi vagy, hogy 1945 után hogyan kaptak teljesen új jelentéstartalmat az egykori revíziós alkotások, akkor tarts velünk Trianon budapesti titkait feltáró sétánkon!

Megtudjuk, hogy hol voltak az Irredenta és Revízó elnevezésű utcák, az egyes budapesti kerületekben milyen köztéri alkotásokat ösztönzött Trianon, hol áll most a Magyar fájdalom szobra és miért volt „ereklyés” az országzászló. Tarts velünk akkor is, ha érdekel, hogy a szabadság-téri irredenta kertművészet milyen növényeket használt.

SZERVEZÉSI OKOK MIATT A SÉTÁT LEGALÁBB 15 FŐS GYERMEKCSOPORTOKNAK INDÍTJUK!

Időpontok


megbeszélés szerint

Időtartam


A séta hossza: 1,5 óra

Árak


Tanulóknak: 1590 Ft

Tanulócsoportokat kísérő tanároknak: ingyenes

Felnőtteknek: 3200 Ft

Indulás


Kiindulási pont: Szabadság tér

Árajánlat kérés

Jöjjön el Ön is!

  Név (kötelező)

  Email cím (kötelező)

  Telefonszám

  Résztvevők száma

  Árajánlatkérés részletesen

  Vélemények

  0 hozzászólás

  Egy hozzászólás elküldése

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .