Farkasölő sisakvirág és a többiek – séta a Normafa erdeiben

Budapest köztudottan a világ egyik legszebb városa, de gondoltad volna, hogy természeti értékeit tekintve is a legjobbak közé tartozik? Tudtad, hogy a város határain belül eddig közel 300 madárfajt figyeltek meg a kutatók, a vadon élő növényfajok száma pedig eléri az 1500-at?

Mindezekből számos érdekesség megfigyelhető hazánk egyik legidősebb bükkerdejében, mely a XII. kerület szívében, Normafa és Csillebérc között húzódik. Ez az egyedülálló élőhely otthont ad baglyoknak, harkályoknak, cinegéknek, légykapóknak, de kis szerencsével pelékkel is találkozhatunk. Az erdő aljnövényzetében számos ízeltlábú faj keresi táplálékát, köztük szarvasbogarak és színpompás cincérek. Az árnyas területeken és a fák között rejtőző réteken orchideák nőnek, valamint olyan furcsa nevű növényekkel találkozhatunk, mint a védett farkasölő sisakvirág, vagy a turbánliliom. Az öreg fák között odútelepek várják az érdeklődőket, ahol a tavaszi és őszi időszakban madarakat és kisemlősöket lehet testközelből megismerni.
Ha többet szeretnél tudni Budapest egyedülállóan gazdag élővilágáról, gyere, tarts velünk és vesd bele magad a Normafa rengetegébe!

SZERVEZÉSI OKOK MIATT A SÉTÁT LEGALÁBB 15 FŐS GYERMEKCSOPORTOKNAK INDÍTJUK!

Időpontok


megállapodás szerint

Időtartam


A séta hossza: 1,5 óra

Árak


Tanulóknak: 1890 Ft

Tanulócsoportokat kísérő tanároknak: ingyenes

Felnőtteknek: 3200 Ft

Indulás


Kiindulási pont: Normafa

Jelentkezési lap

Jöjjön el Ön is!

  Név (kötelező)

  Email cím (kötelező)

  Telefonszám

  Jelentkezők száma

  Megjegyzés

  Vélemények

  1 hozzászólás

  1. Nagyon szép volt a túra útvonala, sok információhoz jutottunk diákjaimmal együtt. Külön köszönetünket szeretnénk kifejezni Bajor Zoltánnak és kolléganőjének, akik a fiatalok számára is érthetően, érdekesen, és látványosan mutatták be az erdő életét !

   Válasz

  Egy hozzászólás elküldése

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .