Farkasölő sisakvirág és a többiek – séta a Normafa erdeiben

 

Budapest köztudottan a világ egyik legszebb városa, de gondoltad volna, hogy természeti értékeit tekintve is a legjobbak közé tartozik? Tudtad, hogy a város határain belül eddig közel 300 madárfajt figyeltek meg a kutatók, a vadon élő növényfajok száma pedig eléri az 1500-at?
Mindezekből számos érdekesség megfigyelhető hazánk egyik legidősebb bükkerdejében, mely a XII. kerület szívében, Normafa és Csillebérc között húzódik. Ez az egyedülálló élőhely otthont ad baglyoknak, harkályoknak, cinegéknek, légykapóknak, de kis szerencsével pelékkel is találkozhatunk. Az erdő aljnövényzetében számos ízeltlábú faj keresi táplálékát, köztük szarvasbogarak és színpompás cincérek. Az árnyas területeken és a fák között rejtőző réteken orchideák nőnek, valamint olyan furcsa nevű növényekkel találkozhatunk, mint a védett farkasölő sisakvirág, vagy a turbánliliom. Az öreg fák között odútelepek várják az érdeklődőket, ahol a tavaszi és őszi időszakban madarakat és kisemlősöket lehet testközelből megismerni.
Ha többet szeretnél tudni Budapest egyedülállóan gazdag élővilágáról, gyere, tarts velünk és vesd bele magad a Normafa rengetegébe!

SZERVEZÉSI OKOK MIATT A SÉTÁT LEGALÁBB 15 FŐS GYERMEKCSOPORTOKNAK INDÍTJUK!

Időpontok


 

megállapodás szerint

Árak


 

Tanulóknak: 1190 Ft
Felnőtteknek: 2900 Ft
Tanulócsoportokat kísérő tanároknak: ingyenes

Időtartam


 

A séta hossza: 2,5 óra

Jelentkezés

Vélemények

1 hozzászólás

  1. Nagyon szép volt a túra útvonala, sok információhoz jutottunk diákjaimmal együtt. Külön köszönetünket szeretnénk kifejezni Bajor Zoltánnak és kolléganőjének, akik a fiatalok számára is érthetően, érdekesen, és látványosan mutatták be az erdő életét !

    Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.