Einstand – A Pál utcai fiúk nyomában

Hogy mi volt a grund? „Egy darabka föld, melyet egyik oldalról düledező palánk határol, s melynek többi oldalán nagy házfalak merednek az ég felé.” Ennyi volt a híres telek, ahol a Pál utcai fiúk életre-halálra vívták nagy csatáikat a vörösingesekkel.

Ha szeretnéd megtudni, hogy eredetileg hol volt a grund, ha kíváncsi vagy arra, hogy honnan gyűjtötték a gittet a fiúk, és szívesen megnéznéd a medencét is, amiben Nemecsek Ernőnek el kellett bújnia, válaszd ezt a sétát!

SZERVEZÉSI OKOK MIATT A SÉTÁT LEGALÁBB 15 FŐS GYERMEKCSOPORTOKNAK INDÍTJUK!

}

Időpontok


megállapodás szerint

Időtartam


A séta hossza: 2,5 óra

Árak


Tanulóknak: 1490 Ft

Tanulócsoportokat kísérő tanároknak: ingyenes

Felnőtteknek: 3300 Ft

A Füvészkertbe a belépő tanulóknak és nyugdíjasoknak 600 Ft, felnőttek esetében 1200 Ft.

Indulás


Kiindulási pont: Nemzeti Múzeum

Jelentkezési lap

Jöjjön el Ön is!

  Név (kötelező)

  Email cím (kötelező)

  Telefonszám

  Résztvevők száma

  Árajánlatkérés részletesen

  Vélemények

  Mészáros Orsolya

  Budaörsi Kesjár Csaba Általános Iskola

  28 hozzászólás

  1. Tegnap Dancs Réka volt a kísérőnk, aki nagyon felkészült,humoros volt, igazán a gyerekekhez szóló túrán vezetett minket. Sok érdekességet megmutatott, sokat nevettünk,nagyon jól éreztük magunkat.

   Köszönet érte!

   Üdvözlettel,
   Kis Anikó

   Válasz
  2. Kedves Sétaszervezők, 37 tanulónk nevében köszönetet mondunk ezért a remek sétaútért. Vidéki gyerekeknek minden élmény Budapesten, és ha még az egyik kedvenc könyvük elevenedett meg , ez csúcs volt. (Ők mondták.) Egyetlen apró kellemetlenség volt, hogy nem 2és fél óráig tartott a séta, hanem több mint 3 óráig, így a 3 órakor kezdődő cirkusz elejéről lemaradtunk. De ez eltörpült Nemecsekék, a grund és a többi élmény mögött. Köszönjük, Palini Inkey Boldizsár Általános Iskola 5. és 6. osztályosai Nagykanizsa

   Válasz
  3. Kedves Szervezők!

   Nagyon jól éreztük magunkat diákjainkkal együtt a sétán! Köszönjük vezetőnknek, Rékának!
   Ajánlani fogom programjukat.

   Üdvözlettel: Káldi Andrea

   Válasz
  4. Szeretném kifejezni köszönetünket a mai klassz délutánért. Rékáról nem tudtuk eldönteni, hogy felkészültségben, kedvességben vagy gyerekekkel való bánásmódban érdemel csillagos ötöst. De mindhárom “tárgyból” megszavaztuk.
   Mégegyszer köszönjük, és jó szívvel ajánljuk mindenkinek, mert valóban közelebb hozta a gyerekekhez a művet.
   További sok sikert, és reméljük még lesz lehetőségünk ismét Önökkel tartani.

   Válasz
  5. Ezúton szeretném még egyszer megköszönni a rugalmasságot, hogy ilyen rövid idő alatt is meg tudták szervezni a Pál Utcai Fiúk sétát. A séta szuper volt, Farkas Rita tudásával lenyűgözte nemcsak a 8 éves – a regényt amúgy igen jól ismerő – fiút, hanem fantasztikus pedagógiai érzékével folyamatosan fenn tudta tartani az érdeklődést, ami nem kis kihívás lehetett.

   Válasz
  6. Kedves Szervezők!

   Köszönjük az érdekes túrát, nagyon tetszett, hogy elsőként elhelyeztük időben a történetet, rávezetve a gyerekeket a kor jellemzőire. A túra során újra lehetett élni a pál utcai fiúk élményeit, és azt is jónak tartom, hogy a gyerekek figyelmét felhívták a budapesti épületek szépségeire.

   Krassó Adrienn, Telki

   Válasz
  7. Ötödikes osztályommal jelentkeztünk az élménysétára. Hiteles, szakszerű, gyerekbarát vezetést kaptunk. Minden egyben volt, séta, élményszerű ismeretszerzés, játék, meglepetés. Minden, amire egy ötödikes gyermeknek szüksége lehet. És mi pedagógusok is rendkívül élveztük. Köszönjük az élményt!

   Válasz
  8. Köszönjük a színvonalas sétát. Profi vezetőnk volt, aki szeretettel és hozzáértéssel bánt a gyerekekkel. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
   A végére eléggé elfáradtak a gyerekek (nagy hőség volt), de sok érdekességet tanultak és érdekes élményekben volt részük.

   Válasz
  9. Csütörtökön kora délután indultunk a Pál utcai sétára, a gyerekek hamar rátapadtak a dologra és szívták magukba az élményeket.
   Tetszett a pecsétesdi (volt aki 14-ig jutott), és a képvadászat is jó volt. A végén örültek a meglepetésnek, és összességében sok érdekességet láttunk és hallottunk.

   Köszönjük
   5.b XXII. ker

   Válasz
  10. Nagyon köszönjük az érdekes és részletes vezetést. Úgy gondolom, hogy a rossz idő ellenére is emlékezetes és tanulságos sétát tettünk Józsefvárosban. Bízom benne, hogy gyerekeink olyan ismereteket szereztek, melyeket későbbi tanulmányaikban felhasználhatnak.

   Válasz
  11. Nagyon jol ereztunk magunkat a Pal utcai fiuk setan. Az interaktiv seta utan tele uj hasznos es erdekes informacioval tertunk haza 🙂
   Mi csak ajanlani tudjuk es mi felnottek is orommel gyujtottunk pecsetet 🙂
   Koszonjuk es sok elegedett setalot kivanunk!

   Válasz
  12. Köszönjük a csodás sétát! Ötödikes csapatomat teljesen lenyűgözték az érdekes látnivalók, az izgalmas kérdések és feladatok, a játszási lehetőségek, a sok-sok újdonság és a már tanultak új nézőpontba helyezése. A Botanikus Kert illatos tavaszi pompája szemünket s gyönyörködtette.
   Külön köszönetem az életkori sajátosságokat figyelembe vevő túravezetésért, az empatikus magatartásért és a sok dicséretért! Mindannyian nagyon élveztük a sétát!
   Őszintén ajánljuk mindenkinek, feledhetetlen élményt nyújtott!
   KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!
   Dunakeszi Fazeka Mihály Ált. Iskola, 5.c

   Válasz
  13. Esőt, szelet, havazást megvető bátorsággal indultunk idegenvezetőnkkel a Pál utcai fiúk c. regény útvonalára. Izgalommal gyűjtötték diákjaim a pecséteket, örömmel tértünk be egy kis melegedőre az ál-grundon épített kávézóba, teázóba.
   A Füvészkert pálmafái közül egy osztálytárs lépett elő kis Nemecsek korabeli ruháiba öltözve.
   Jó lesz újra egy szép tavaszi napon egyénileg, vagy családilag újra bebarangolni e tájat.
   Köszönjük az idegenvezetést!

   Válasz
  14. Nagyon köszönjük ezt az izgalmas interaktív élményt! Mindannyian élveztük, kicsik és nagyok egyaránt!

   Válasz
  15. Alaposan, igényesen átgondolt és megvalósított, valóban interaktív irodalmi-kultúrtörténeti sétán vehettünk részt a Pál utcai fiúk nyomában haladva, sok megállóhellyel.Különösen tetszettek azok a kérdések, tevékenységek, amelyek által szinte beleszippanthattunk annak a kornak a levegőjébe, amikor a regény története játszódik. Érzékenyítették, fejlesztették a gyerekek figyelmét, városnéző kultúráját a szép épületrészleteket kereső feladatok. A regényből kiemelt szövegek és a drámajátékok is a helyükön voltak. Köszönjük a különleges élményeket.
   Maksa Katalin

   Válasz
  16. Ezúton is köszönjük Győzőnek a színvonalas vezetést! Valóban a Pál utcai fiúk nyomában voltunk, izgalmas nyomkeresés tartotta lázban az osztályt több órán keresztül. A Füvészkertet imádták, a grundot alig akarták elhagyni. Egy idézet a gyerekektől: “Mikor jövünk el megint?” Én szerintem hamarosan. Minden érdeklődőnek ajánlom!

   Válasz
  17. A Múzeum parkjában üveg golyókkal felszerelkezve kezdtük a múltidézést. Aztán nekivágtunk az utcáknak…. vittük a zászlót, és újra láttuk az utcákon Bokáékat, és Nemecsek otthonát, és a grundot, és elrejtőztünk a Füvész kert medencéjében a vörösingesek elől…
   Minden ötödikes diáknak és tanárának ajánlom ezt a színes idegenvezetést!

   Válasz
  18. Gyönyörű őszi délelőtt vágtunk neki a Pál utcai fiúk sétának Nehéz Győző idegenvezetővel.
   Nagy élmény volt bebarangolni a gyerekekkel az ismert regény cselekményének eredeti helyszíneit.Rengeteg élménnyel gazdagodtunk, bővítettük tudásunkat.Köszönjük a színvonalas idegenvezetést!Örök élmény marad ez a délelőtt mindannyiunk számára.
   Köszönettel: a Bátorkeszi Kováts József Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola tanítói és diákjai Szlovákiából

   Válasz
  19. 10 és 15 éves fiaimmal csatlakoztunk egy ötödikes osztályhoz a sétára. Kisebbik fiam teljesen belelélte magát a történetbe ahogy gyalogoltunk, csak a grundot hiányolta nagyon a Pál utcában. A nagyobbik eleinte kellemetlennek érezte, hogy sokkal kisebbek között van, de sikerült az ő érdeklődését is felkelteni és így számára is élvezetes volt a séta. Nagyon jól volt felépítve a mondanivaló, nem volt túl sok, de nagyon érdekes, a könyvből nem tudható apró részletek is elhangzottak. Volt idő játékra és a helyszínek közötti gyaloglást is élvezetessé tette a motívumok keresgélése a homlokzatokon. A füvészkerti befejezés is nagy hatással volt a gyerekekre. Az idegenvezetés befejezése után pedig jól esett az árnyas sétányokon hűsölni. Köszönjük szépen!

   Válasz
  20. Remek napunk volt ma! A Pál utcai fiúk nyomába eredve megtudhattuk mindazt, amit az órán csak kínkeservvel lehet átadni. Kiválóan felépített, az érdeklődést újra meg újra felkeltő utunk volt. Pedig tesi tagozat, meg tanév vége, meg nyári meleg, meg gyalogolni kell….
   Szóval köszönjük, és már keressük az alkalmat egy újabb túrára!
   Timinéni

   Válasz
  21. Az Einstand sétán a budaörsi Bleyer Jakab Ált. Isk. 5.N osztálya vett részt szüleikkel együtt. Nehéz Győzőnek nem volt könnyű dolga, mert csaknem ötvenen gyűltünk össze ezen a napos őszi délutánon. Mind a gyerekek, mind a felnőttek nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a kalandba és Molnár Ferenc regényébe. A szülők nem tegnap olvasták a regényt, de nekik is éppolyan élmény volt a séta, mint a gyerekeknek, akiknek nyári kötelező olvasmánya volt a regény. Nehéz Győző nagyon ért az emberek nyelvén és megmutatta, hogy mindig mindenhol lehet újat tanulni, oly módon, hogy ez örömet is okozzon. Nekem legjobban a Ráday utcai szecessziós épületek tetszettek a legjobban, amik sokaknak nem tűntek fel (még azoknak sem, akik a környéken nőttek fel). Köszönjük ezt a remek délutánt: Majorosi Anna

   Válasz
  22. Nagyon szépen köszönjük a meghívást erre a nem mindennapi sétára! Hosszú utat tettünk meg Újvidékről, hogy láthassuk a regény helyszíneit! Nem bántuk meg, sőt rengeteg élménnyel gazdagon tértünk haza! Igazán jól éreztük magunkat! Üdvözlettel: Rekeczki Angéla

   Válasz
  23. Az idei tavasz első igazi napsütötte, meleg napján szegődtünk a Pál utcai fiúk nyomába.
   A lelkes gyerekek már addigra elolvasták a regényt, és nagyon várták a kirándulást. Nagy élmény volt a cselekmény eredeti helyszínein barangolni és hallgatni a regényből vett kapcsolódó részleteket.:-)
   Imádták a pecsétet, a zászlóért versengtek.
   Örök élmény marad ez a délelőtt mindannyiunknak . Köszönjük a színvonalas, gyerekközpontú idegenvezetést! Minden ötödikesnek szívből ajánlom ezt a programot!
   Király Éva

   Válasz
  24. Egy kissé hűvös szerdán délelőtt vágtunk neki a VIII., IX. kerületi sétánknak. Nagyon jó érzéssel töltött el bennünket, hogy a regény egy-egy részletét újra átélhettük, beleképzeltük magunkat az akkori “gyerekéletbe”. Az osztályom nagy része már olvasta a regényt, így nagy örömmel gyűjtötték a pecséteket, és irigyek voltak azok, akiknek nem sikerült 1-1 kérdésre gyorsan válaszolni. A zászlónak is nagy sikere volt! Szerintem mindenki, aki még nem olvasta a Pál utcai fiúkat, kedvet kapott hozzá, ezután a jó hangulatú séta után.
   Köszönjük a gyermek centrikus, barátságos idegenvezetést! Jól éreztük magunkat!
   Anita

   Válasz
  25. Egy kissé borús júniusi napon vágtunk neki a Pál utcai fiúk sétának. Nyitottsággal és várakozással érkeztünk a Múzeum lépcsőjéhez, hogy megkezdődjön a túra. A program ötletesen volt felépítve és a sok érdekes információn túl személyes élménytis nyújtott a gyerekek számára mint pl.:a zászlóvivés, a homlokzatkeresé s, pecsétgyűjtés és a grundon való játék.
   S hogy az időjárás is “megemberelte magát” – az csak hab volt a tortán.

   Köszönettel: Mészáros Orsolya és az 5.a

   Válasz
  26. Április 21-én indultunk a Pál utcai fiúk nyomába. A kezdeti bizonytalan lelkesedés hamar önfeledt, és tudásra-büszke sétává alakult. Imádták a zászlót vinni, a pecséteket gyűjteni. Nagyon szerették a gyerekek az épület-keresgélést, hazáig csak a lelkendezésüket hallgattam. 🙂 “És még cuki teknősöket is simogathattunk….!”
   Nagyon köszönjük még egyszer ezt a feledhetetlen kirándulást!

   Válasz
  27. Szombaton reggel 10-kor Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk c. művének nyomába eredtünk a Múzeumkert lépcsősora elől. Hatalmas öröm volt bejárni a regény helyszíneit, amire jómagam már kerek egy éve készülők lányommal. Ezen a sétán sokkal többet tudtunk meg, mint amit remélhettünk volna. Köszönet érte Nehéz Győző idegenvezetőnek .
   U.I.: A bélyegző, No.1., a “gyerekeimet” teljesen magával ragadta, a zászlóról nem is beszélve. 😆

   Válasz
  28. Két ötödikes osztállyal eredtünk a Pál utcai fiúk nyomába. Nagy élmény volt! Nem csak a gyerekeknek, hanem a magyartanárnak is 🙂 Pecsétgyűjtés, zászlóvivés, játék a grundon, nézelődés a füvészkertben – hogy az érdekes háttérinfókról már ne is beszéljek! Nagyon kellemes délelőttben volt részünk – kiváltképp úgy, hogy a sétára induló gyerekek mindegyike már olvasta a regényt.
   Nagy élmény volt! Nevükben is köszönöm!
   Kati

   Válasz

  Egy hozzászólás elküldése

  Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .