Ingoványos talaj – séta a legnagyobb budapesti mocsárvilágban

 

Budapest kulturális értékei messzeföldön híresek, de gondoltad volna, hogy természeti értékeit tekintve talán még ennél is izgalmasabb világot rejt? Hatalmas erdőségei mellett lápok, mocsarak őrzik a Pesti-sík hajdani hatalmas vizes élőhelyeinek régmúlt emlékeit. Tudtad, hogy itt még ma is megfigyelhetők kócsagok, récék, sirályok, nádiposzáták és hattyúk?
Ennek a vízi világnak egyik legszebb képviselője a Liszt Ferenc Repülőtér szomszédságában rejtőző Merzse-mocsár, ahol közel 200 madárfaj fordult eddig elő. A kiterjedt vizes élőhely mellett a több, mint 10 méter magas toronyles biztosítja a fantasztikus kilátást és a madárfajok testközelből történő megfigyelését. A sétautakon kiépített tanösvény mentén látványos táblák segítik Budapest természeti értékeinek alaposabb megismerését.
A környező erdőségekben számos madárodú lett elrejtve, ahol tavasszal és ősszel madarak, valamint pelék titkos életébe leshetsz be, ősztől koratavaszig pedig bokrok sűrűjébe rejtett etetőkön figyelheted meg a cinegék, pintyek, sármányok és harkályok különleges szokásait.
Ha kíváncsi vagy Budapest rejtett természeti értékeire és a madarak mellett szívesen találkoznál vadon élő magyarországi orchideákkal, akkor feltétlenül gyere velünk egy Merzse menti kalandozásra!

SZERVEZÉSI OKOK MIATT A SÉTÁT LEGALÁBB 15 FŐS GYERMEKCSOPORTOKNAK INDÍTJUK!

Időpontok


 

megállapodás szerint

Árak


 

Tanulóknak: 1190 Ft
Felnőtteknek: 2900 Ft
Tanulócsoportokat kísérő tanároknak: ingyenes

Időtartam


 

A séta hossza: 2,5 óra

Jelentkezés

Vélemények

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.