Ingoványos talaj – séta a legnagyobb budapesti mocsárvilágban

Budapest kulturális értékei messzeföldön híresek, de gondoltad volna, hogy természeti értékeit tekintve talán még ennél is izgalmasabb világot rejt? Hatalmas erdőségei mellett lápok, mocsarak őrzik a Pesti-sík hajdani hatalmas vizes élőhelyeinek régmúlt emlékeit. Tudtad, hogy itt még ma is megfigyelhetők kócsagok, récék, sirályok, nádiposzáták és hattyúk?

Ennek a vízi világnak egyik legszebb képviselője a Liszt Ferenc Repülőtér szomszédságában rejtőző Merzse-mocsár, ahol közel 200 madárfaj fordult eddig elő. A kiterjedt vizes élőhely mellett a több, mint 10 méter magas toronyles biztosítja a fantasztikus kilátást és a madárfajok testközelből történő megfigyelését. A sétautakon kiépített tanösvény mentén látványos táblák segítik Budapest természeti értékeinek alaposabb megismerését.

A környező erdőségekben számos madárodú lett elrejtve, ahol tavasszal és ősszel madarak, valamint pelék titkos életébe leshetsz be, ősztől koratavaszig pedig bokrok sűrűjébe rejtett etetőkön figyelheted meg a cinegék, pintyek, sármányok és harkályok különleges szokásait.

Ha kíváncsi vagy Budapest rejtett természeti értékeire és a madarak mellett szívesen találkoznál vadon élő magyarországi orchideákkal, akkor feltétlenül gyere velünk egy Merzse menti kalandozásra!

SZERVEZÉSI OKOK MIATT A SÉTÁT LEGALÁBB 15 FŐS GYERMEKCSOPORTOKNAK INDÍTJUK!

Időpontok


megállapodás szerint

Időtartam


A séta hossza: 2,5 óra

Árak


Tanulóknak: 1890 Ft

Tanulócsoportokat kísérő tanároknak: ingyenes

Felnőtteknek: 3200 Ft

Indulás


Kiindulási pont: Rákoskert vasútállomás

Jelentkezési lap

Jöjjön el Ön is!

  Név (kötelező)

  Email cím (kötelező)

  Telefonszám

  Jelentkezők száma

  Megjegyzés

  Vélemények

  1 hozzászólás

  1. Október közepén, ragyogó őszi időben volt szerencsénk egy 20 fős, 3. évfolyamos csapattal kipróbálni a programot. A túra során a tanulók megismerkedtek a láp növény- és állatvilágával, megmászták a madárlest és nyomokat olvastak a homokban. A gyerekek nagyon élvezték, remek vezetőnk volt, Bajor Zoltán személyében. Szeretettel ajánljuk a programot minden korosztály számára!

   Válasz

  Trackbacks/Pingbacks

  1. Fedezd fel az éghajlatváltozás valós jeleit a Budapesti Séták segítségével | Csupazöld.hu - […] Van, aki forrón szereti sétánkat Kis Anna meteorológus vezeti, az Ingoványos talaj és a Farkasölő sisakvirág sétánk Bajor Zoltánt…

  Egy hozzászólás elküldése

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .