Sörgyári capriccio

 

Rózsa Sándor banditáival sokfelé portyázott az országban, nyomában a pandúrokkal, akik elől szinte mindig meglépett egy-egy útmenti csárda alatt kígyózó alagúton át. Ezeket a néhány méteres titkos alagutakat ma is mutogatják az arra járóknak. Kőbányán nem voltak betyárok, sem pandúrok, viszont volt és van egy a kerület nagy része alatt megbújó pincerendszer. Egy több, mint 30!! kilométeres labirintus, 4-5 méter széles kanyargó folyosókkal, ahonnan Dreher Antal a hírnevét szerezte, és ahol később Messerschmidt repülőket is szereltek. Ha kíváncsi a Kőbányai Világos történetére, s szeretné tudni, hogy honnan származnak a Lánchíd oroszlánjai, és Kőbánya neve, s mindezek mellé még nem hallott a kőbányai borokról, akkor Ön megteheti azt, amire Rózsa Sándornak már nincs esélye: alászáll velünk a föld mélyébe, és ezt a túrát választja.

SZERVEZÉSI OKOK MIATT A SÉTÁT A KŐBÁNYAI PINCERENDSZERBEN  LEGALÁBB 10 FŐS CSOPORTOKNAK INDÍTJUK! A JELENTKEZÉST 48 ÓRÁVAL A SÉTA MEGKEZDÉSE ELŐTT LEZÁRJUK. EKKOR MINDEN JELENTKEZŐT E-MAILEN ÉRTESÍTÜNK A SÉTA INDULÁSÁRÓL.

Időpontok


 

január 6. 11.00

Árak


 

Mindenkinek egységesen: 3 900 Ft

Időtartam


 

A séta hossza: 2,5 óra

Jelentkezés

Vélemények

18 hozzászólás

 1. Köszönjük a kőbányai sétát! Sok érdekeset hallottunk, férjem itt született, de ő is sokat megtudott a volt lakóhelyéről! Egyszer szívesen elmegyünk a másik kőbányai – “Ábrahámtól Szent Antalig” – sétára is.
  Üdvözlettel: Gratzl Ferencné, Judit

  Válasz
 2. Kedves “séta”vezetőnk, Győző!
  Nagyon meggyőző Győző (Remélem jól emlékszem a nevére!) felkészültsége, így igazán élvezetes volt
  a “séta”. Bár, én sétának a legkevésbé nevezném. Ahogy haladtunk befelé a pincében láttam, hogy bizony itt rendeznek futó- bicikli- meg nem tudom még milyen versenyeket. Na, a búvár-dolog aztán igazán meglepett.
  Kedves dolog volt a boros-édességes pillanat. És, ha már itt tartunk hát a SÖR! Na, az elmaradt:-((
  El tudom képzelni, hogy ott a pinyóban egy pikolócskával köszönünk el egymástól. Persze, így borul a menetrend…
  Nem tudom, megnézem pl. a budafoki pincerendszer szerepel a palettán?
  Köszönjük szépen, igazán jó kis vasárnapunk volt!
  Üdv, Kőhalmy László

  Válasz
 3. Hihetetlenül sokrétű tudást, információt kaptunk szórakoztató stilusban. Ajánlom mindazoknak ezt a túrát, akik szeretnék megismerni jobban Budapest ezen kevésbé ismert de nagyon izgalmas, érdekes kerületét.

  Válasz
 4. Ez a séta nemcsak egy szimpla sörgyári túra volt, hanem történelmi-társadalmi kitekintés is, ahol megtudhattunk sok fontos és apró-cseprő részletet is Kőbányáról. Minden percét élveztem!

  Válasz
 5. Kedves Győző!
  Gratulálunk! Nagyon érdekes volt és jól éreztük magunkat a Budapest közepén és alatta is. Érdemes részt venni ezen a 2,5 órás túrán, hogy jobban megértsük hol is élünk.
  János

  Válasz
 6. Kedves Győző!
  Nagyon szuper volt a séta, sok érdekességet hallottunk és láttunk.
  Telitalálat a budapesti séták!
  Köszönjük a szép és tanulságos élményt.
  Üdvözlettel: Kiszel Ági és József

  Válasz
 7. Újabb sétán vettünk rész , ahol Kőbányával ismerkedtünk meg.Azzal a kőbányával, ahonnan a Lánchid egyes pilléreibe kerültek kövek,vagy az Andrássy úti házak némelyikébe épült.A séta során megtudtuk, hogy vajon a Kőér utca honnan is kapta a nevét, hogyan alakult ki a szőlő termesztés, és miért épült a Csősztorony.Igazán érdekes séta volt, és nem csak a kőbányaiaknak, amihez hozzájárult vezetőnk felkészült, odaadó munkája is.Köszönjük Győző.

  Válasz
 8. Születésnapi ajándékként kaptam a túrát, amit nagyon élveztem. A jó hangulatra mindig emlékezni fogok, az évszámokkal már más lesz a helyzet:) Örülök, hogy sok új dolgot tudtam meg a kerületemről. Köszönöm:)

  Válasz
 9. Igazi élmény volt! Köszönjük Győzőnek!

  Válasz
 10. A pincerendszert egyszer mindenképp meg kell néznie annak, aki kőbányai, de másoknak is ajánlom figyelmébe – régóta terveztem már, de kifejezetten örülök, hogy kivártam a megfelelő pillanatot: kitűnő szervezés! Nagyon jól éreztük magunkat, sokat nevettünk, és talán még valami ragadt is ránk abból a sok érdekességből, amit Győző megosztott velünk Kőbányával kapcsolatban… Bárcsak ilyen töri tanárom lett volna!

  Válasz
 11. Remek túra volt sok érdekességgel, szellemes idegenvezetéssel. Köszönjük Győző!

  Válasz
 12. Nagyon élveztük a túrát, amely sem hosszú, sem rövid nem volt. Különösen tetszett a képekkel, régi fényképekkel és felvételekkel megtoldott idegenvezetői album, és örültem, hogy sok kedves ismerőssel találkoztam. Kultúra és baráti beszélgetés egyben – kell ennél jobb? A meleg ruha tényleg fontos, nem fáztunk. :))

  Válasz
 13. Régi vágyam teljesült, hogy eljuthattam a kőbányai pincerendszerbe , illetve közelebbről is megismerhettem annak környékét. Az alapos és szakszerű idegenvezetés tette igazán teljessé a túrát, köszönet a szervezésért! Olyan különleges élmény volt, hogy már el is döntöttem: a közeljövően újból jelentkezem a túrára.

  Válasz
 14. Nem gondoltam volna, hogy élem az életem Kőbánya felszínén, a mélyben pedig ilyen kincsek lapulnak, mint ez a pincerendszer!

  Válasz
 15. Hálás köszönet a túráért, nem különben a jelzésért, hogy bizony a nyári meleg ellenére vigyünk magunkkal meleg ruhát! A párommal együtt nagyon élveztük a túrát, külön köszönet az alapos felkészülésért és a mindenre kiterjedő szervezésért!

  Válasz
 16. A június 5-i Sörgyári Capriccio sétán vettem részt. Mondhatom remek volt.Nem csak gyermekkorom régi helyeit járhattam be, hanem rengeteg új érdekes dolgot tudtam meg Győzőtől Kőbányáról és olyan helyekre is eljuthattam, amiről ugyan hallottam, de látni eddig nem láttam. Mindenkinek csak ajánlani tudom, akit érdekel szűkebb pátriájának története.

  Válasz
 17. Soha nem hallottam erről a pincerendszerrő l, pedig Kőbányán élek már majd tíz éve. Persze gondolhattam volna: azt a rengeteg sört csak kellett tárolni valahol! Komolyan mondod? Tényleg 30 km?!
  Jelentkezem a következő túrára — feltéve, ha nem kell egyszerre legyalogolni 30 kilométert. 🙂

  Válasz
 18. Nem gondoltam volna, hogy kőbányai létemre ennyi újdonságot tud nekem valaki mutatni a lakóhelyemről. A séta óta jobban kötődöm a kerületemhez.

  Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.