Hungara, avagy prostituáltak a 19- 20. század fordulóján

A “prostitúció” azon társadalmi jelenségek egyike, amelyről mindenkinek megvan a – legtöbbször igen szélsőséges – véleménye. Adódik ez abból, hogy a felszínen ugyan társadalmilag elítélt, alapvetően azonban igencsak jóváhagyott jelenségről van szó, attól függetlenül, hogy az idők során legalizált volt-e vagy sem a nők testének áruba bocsátása.

Egy biztos, mi most beszélni fogunk róla, nyíltan, az áldozatok védelme érdekében, és ehhez azt az utat választjuk, hogy visszarepülünk a 19-20. századi Budapestre.

“Bordély, bárca, kéj, szifilisz, Rákóczi-tér” –Itt járunk, a Rákóczi téren, amelynek 20. századi hírét bizonyára mindenki ismeri. De mi történt korábban? Mit rejtenek a körülötte lévő kis utcák? Az 1800-as évek végén épült házak ablakai kicsit magasabban vannak, és ennek oka van, a VIII. kerületi rendőrkapitányság környékén különösen.

Ideje most egy másik perspektívából megvizsgálni a „boldog békeidők” mindennapjait, túl a milleneumi ünnepélyek mámoros piknikein…

Időpontok


augusztus 29. 10.00
szeptember 26. 10.00

Időtartam


A séta hossza: 2 óra

Árak


mindenkinek egységesen 3400 Ft

Indulás


Kiindulási pont: Rákóczi tér

Jelentkezési lap

Jöjjön el Ön is!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Telefonszám

Jelentkezők száma

Megjegyzés

Sétáig hátralévő idő:

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Vélemények

1 hozzászólás

  1. Nagyon érdekes program volt, csak ajánlani tudom.

    Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .