Hungara, avagy prostituáltak a 19-20. század fordulóján

A “prostitúció” azon társadalmi jelenségek egyike, amelyről mindenkinek megvan a – legtöbbször igen szélsőséges – véleménye. Adódik ez abból, hogy a felszínen ugyan társadalmilag elítélt, alapvetően azonban igencsak jóváhagyott jelenségről van szó, attól függetlenül, hogy az idők során legalizált volt-e vagy sem a nők testének áruba bocsátása.

Egy biztos, mi most beszélni fogunk róla, nyíltan, az áldozatok védelme érdekében, és ehhez azt az utat választjuk, hogy visszarepülünk a 19-20. századi Budapestre.

“Bordély, bárca, kéj, szifilisz, Rákóczi-tér” –Itt járunk, a Rákóczi téren, amelynek 20. századi hírét bizonyára mindenki ismeri. De mi történt korábban? Mit rejtenek a körülötte lévő kis utcák? Az 1800-as évek végén épült házak ablakai kicsit magasabban vannak, és ennek oka van, a VIII. kerületi rendőrkapitányság környékén különösen.

Ideje most egy másik perspektívából megvizsgálni a „boldog békeidők” mindennapjait, túl a milleneumi ünnepélyek mámoros piknikein…

Időpontok


augusztus 27. 10.00
 

Időtartam


A séta hossza: 2 óra

Árak


mindenkinek egységesen 3400 Ft

Indulás


Kiindulási pont: Rákóczi tér

Jelentkezési lap

Jöjjön el Ön is!

  Név (kötelező)

  Email cím (kötelező)

  Telefonszám

  Jelentkezők száma

  Megjegyzés

  Sétáig hátralévő idő:

  Nap

  :

  Óra

  :

  Perc

  :

  Mp

  Vélemények

  4 hozzászólás

  1. Szuper séta volt! Szellemes felkészült séta vezetővel!Csak ajánlani tudom!

   Válasz
  2. Nekem nagyon tetszett! Kifejezetten szórakoztató, érdekes és informatív séta volt. Kedves, humoros sétavezetővel. Élveztem minden percét.
   Köszönöm a lehetőséget!
   Ajánlani fogom minden ismerősömnek 🙂

   Válasz
  3. Nagyon tetszett a sèta, sok èrdekes információt hallottunk a tèmával kacsolatban, ès sokat adott az èlmènyhez, hogy láthattuk az eredeti, korabeli èpületeket.

   Válasz
  4. Nagyon érdekes program volt, csak ajánlani tudom.

   Válasz

  Egy hozzászólás elküldése

  Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .