Hungara, avagy prostituáltak a 19-20. század fordulóján

A “prostitúció” azon társadalmi jelenségek egyike, amelyről mindenkinek megvan a – legtöbbször igen szélsőséges – véleménye. Adódik ez abból, hogy a felszínen ugyan társadalmilag elítélt, alapvetően azonban igencsak jóváhagyott jelenségről van szó, attól függetlenül, hogy az idők során legalizált volt-e vagy sem a nők testének áruba bocsátása.

Egy biztos, mi most beszélni fogunk róla, nyíltan, az áldozatok védelme érdekében, és ehhez azt az utat választjuk, hogy visszarepülünk a 19-20. századi Budapestre.

“Bordély, bárca, kéj, szifilisz, Rákóczi-tér” –Itt járunk, a Rákóczi téren, amelynek 20. századi hírét bizonyára mindenki ismeri. De mi történt korábban? Mit rejtenek a körülötte lévő kis utcák? Az 1800-as évek végén épült házak ablakai kicsit magasabban vannak, és ennek oka van, a VIII. kerületi rendőrkapitányság környékén különösen.

Ideje most egy másik perspektívából megvizsgálni a „boldog békeidők” mindennapjait, túl a milleneumi ünnepélyek mámoros piknikein…

Időpontok


július 10. 10.00
szeptember 18. 10.00

Időtartam


A séta hossza: 2 óra

Árak


mindenkinek egységesen 3400 Ft

Indulás


Kiindulási pont: Rákóczi tér

Jelentkezési lap

Jöjjön el Ön is!

  Név (kötelező)

  Email cím (kötelező)

  Telefonszám

  Jelentkezők száma

  Megjegyzés

  Sétáig hátralévő idő:

  Nap

  :

  Óra

  :

  Perc

  :

  Mp

  Vélemények

  3 hozzászólás

  1. Nekem nagyon tetszett! Kifejezetten szórakoztató, érdekes és informatív séta volt. Kedves, humoros sétavezetővel. Élveztem minden percét.
   Köszönöm a lehetőséget!
   Ajánlani fogom minden ismerősömnek 🙂

   Válasz
  2. Nagyon tetszett a sèta, sok èrdekes információt hallottunk a tèmával kacsolatban, ès sokat adott az èlmènyhez, hogy láthattuk az eredeti, korabeli èpületeket.

   Válasz
  3. Nagyon érdekes program volt, csak ajánlani tudom.

   Válasz

  Egy hozzászólás elküldése

  Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .