Hajóvonták találkozása tilos

Budapestet joggal nevezték és nevezik a Duna királynőjének, még ha ruházata az évszázadok során nem mindig volt tündöklő. Egy azonban bizonyos: a Duna kék szalagja tette a fővárost világvárossá, a dunai hajók pedig ruházatát tündöklővé.

Sokan észre sem veszik, hogy a királynő levetett, régi ruhái itt-ott a mai napig megcsodálhatók, csak jó szem kell hozzá.
Tudtad, hogy a magyar hajógyári mérnököknek köszönhetően vált az újpesti hajógyár a tengertől legtávolabb fekvő tengeri hajógyárrá?

Ha szívesen megnéznél egy Duna-tengerjárót, ha kíváncsi vagy, hogy milyen hajók járják a Dunát, vagy miként kapcsolódik a Macskajaj című film a hajózáshoz, akkor válasszd ezt a sétát! Útközben lehetőséged lesz hajószpottolásra is, így szerencsés esetben ritka vagy különleges hajót is megpillanthatsz!

}

Időpontok


2022. január 29. 10.00
február 26. 10.00

Időtartam


A séta hossza: 2,5 óra

Árak


mindenkinek egységesen 3500 Ft

Indulás


Kiindulási pont: Batthyány tér

Jelentkezési lap

Jöjjön el Ön is!

  Név (kötelező)

  Email cím (kötelező)

  Telefonszám

  Jelentkezők száma

  Megjegyzés

  Sétáig hátralévő idő:

  Nap

  :

  Óra

  :

  Perc

  :

  Mp

  Vélemények

  6 hozzászólás

  1. A tűző napsütés – és a pandémia utáni gyér hajóforgalom – ellenére élvezetes sétán vehettem részt. Szakavatott sétavezetőnk rengeteg érdekességgel ismertetett meg bennünket. (Titkon reméltem, hogy az 1 db BKK jegy sétahajóra fog szólni… ) Köszönöm!

   Válasz
  2. Jó turistának lenni ebben a szép városban ahol élünk, tele van rengeteg titokkal, érdekes történettel, szép épülettel és most már tudom 🙂 különleges hajókkal is.
   Élvezettel hallgattam a beszámolókat a Bomba térről, Ferenc József magyarországi hajós utazásairól, milyen komoly tengeri hajógyártás folyt a városban. Miért épült pont oda a Lánchíd ahol most áll…
   A váratlan, napsütéses jó idő meg külön bónusz ajándék volt 🙂
   Köszönöm!

   Válasz
  3. Édesanyámmal nagyon élveztük a sétát, Balázs számos izgalmas és számunkra még ismeretlen történettel vezetett be minket a Magyar Hajózás történelmébe. Kicsiknek és nagyoknak is ajánljuk ezt a programot! 🙂

   Válasz
  4. Kellemes, tartalmas séta volt. Budapesti lakosnak is tartogatott érdekességet. Ajánlom.

   Válasz
  5. Jól éreztük magunkat, különleges hajókat láttunk, és sok színes történetet hallottunk.

   Válasz
  6. Nem is tudtam, hogy Budapesten ennyi hajókülönlegesség található. A sétának köszönhetően ezután egészen más szemmel fogom nézni a Dunát a villamos ablakából.

   Válasz

  Egy hozzászólás elküldése

  Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .