Hajóvonták találkozása tilos

Budapestet joggal nevezték és nevezik a Duna királynőjének, még ha ruházata az évszázadok során nem mindig volt tündöklő. Egy azonban bizonyos: a Duna kék szalagja tette a fővárost világvárossá, a dunai hajók pedig ruházatát tündöklővé.

Sokan észre sem veszik, hogy a királynő levetett, régi ruhái itt-ott a mai napig megcsodálhatók, csak jó szem kell hozzá.
Tudtad, hogy a magyar hajógyári mérnököknek köszönhetően vált az újpesti hajógyár a tengertől legtávolabb fekvő tengeri hajógyárrá?

Ha szívesen megnéznél egy Duna-tengerjárót, ha kíváncsi vagy, hogy milyen hajók járják a Dunát, vagy miként kapcsolódik a Macskajaj című film a hajózáshoz, akkor válaszd ezt a sétát! Útközben lehetőséged lesz hajószpottolásra is, így szerencsés esetben ritka vagy különleges hajót is megpillanthatsz!

}

Időpontok


2023. január 21. 10.00
2023. március 4. 10.00

Időtartam


A séta hossza: 2,5 óra

Árak


mindenkinek egységesen 3700 Ft

Indulás


Kiindulási pont: Batthyány tér

Jelentkezési lap

Jöjjön el Ön is!

  Név (kötelező)

  Email cím (kötelező)

  Telefonszám

  Jelentkezők száma

  Megjegyzés

  Sétáig hátralévő idő:

  Nap

  :

  Óra

  :

  Perc

  :

  Mp

  Vélemények

  10 hozzászólás

  1. Engedtessék meg a másik résztvevő család tapasztalatainak leírása:
   Balázs a séta elején (amiről Önök látványosan lekéstek) megkérdezte, hogy tegezhet-e minket, amire nem volt ellenvetés.
   Többszöri ilyen programon való részvétel után elmondhatjuk, hogy a témához érintőlegesen is kapcsolódó kérdések színesítik-bővítik mindenki ismeretét, amit nem a séta témája heylett, hanem az kiegészítve kérdeztünk. Ebből mindenki, aki nyitott rá, gazdagodhat.
   Balázs nagyon empatikus, felkészült, jókedvű és lelkes túravezető, maximálisan elégedettek voltunk vele és a programmal.

   Válasz
  2. Nagyon csalódtam a mai sétában. Amikor megérkeztünk, kérdés nélkül elkezdett minket tegezni Timku Balázs idegenvezető, aki nálunk biztosan 35 évvel fiatalabb. Arra biztatott minket ( a férjemen és rajtam kívül még egy család volt:anya,apa és lányuk), hogy nyugodtan kérdezzünk, szívesen eltér a témától. A másik család női tagja élt ezzel a lehetőséggel és a saját szája ízére próbálta fordítani a témát. Kértem, hogy maradjunk a témánál, mert nem ezért jöttünk! Tovább haladva, mivel meg tudtuk válaszolni az általa feltett kérdést, megdicsért minket, hogy milyen műveltek vagyunk. (Ez azt jelenti, hogy ha nem tudunk valamire válaszolni, akkor műveletlenek vagyunk?) Nagyon bizonytalanul mesélt, nem volt felkészült, nem tudta pl,, hogy az általa bemutatott zászlón lévő orosz rövidítés mit jelent,ezt be is vallotta. Amikor a csoport hölgy tagja ismét más irányba próbálta terelni a témát, elköszöntünk. Reméljük legközelebb jobban fog sikerülni.

   Válasz
   • Kedves Zsuzsanna!
    Nagyon sajnáljuk, hogy a séta nem az Ön elvárásainak megfelelően folyt. Kollégáink nagy hangsúlyt fektetnek a személyes és interaktív séta-élményre. Bemutatkozáskor mindig rákérdeznek a kötetlenebb hangvétel lehetőségére, valamint gyakran kérdés-felelek formában vezetik fel, mutatják be a séta egy-egy témáját. A séták tematikája kötött, ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy igény szerint ne lenne lehetőség egy-egy résztéma mélyebb kibontására. Kollégáink természetesen racionális és szakmai kereteken belül maradnak, hiszen a séta célja az ismeret átadás. Visszajelzéseink alapján ezen esetben sem történt határátlépés. A nevezett zászló a Duna Bizottság kétnyelvű (francia-orosz) lobogója volt, ahol a sétavezetőnek valóban csak a francia névalak jutott eszébe, az orosz névalakban bizonytalan volt, így annak kimondását valóban elkerülte. A résztéma egyébként a KGST korszak dunai hajózása és a korszak hajótervezése volt, a kérdések pedig ezen résztémára érkeztek.
    Sajnáljuk, hogy véleményüket a séta első 15 percének tapasztalata alapján hozták meg, és gyorsan távoztak is, még mielőtt lehetőségük lett volna megismerni teljes mélységben a témát és az előadót, aki egyébként a dunai hajózáshoz kapcsolódó magyar és külföldi kiállítások gyakori kurátora, elismert szaktörténész.

    Üdvözlettel: a Budapesti Séták csapata

    Válasz
  3. Nagyon jól éreztük magunkat. Rengeteg új ismerettel lettünk gazdagabbak. Kedvencünk a FKF kukás hajója volt. A sétavezetőnk nagyon szimpatikus és nagyon felkészült volt.

   Válasz
  4. A tűző napsütés – és a pandémia utáni gyér hajóforgalom – ellenére élvezetes sétán vehettem részt. Szakavatott sétavezetőnk rengeteg érdekességgel ismertetett meg bennünket. (Titkon reméltem, hogy az 1 db BKK jegy sétahajóra fog szólni… ) Köszönöm!

   Válasz
  5. Jó turistának lenni ebben a szép városban ahol élünk, tele van rengeteg titokkal, érdekes történettel, szép épülettel és most már tudom 🙂 különleges hajókkal is.
   Élvezettel hallgattam a beszámolókat a Bomba térről, Ferenc József magyarországi hajós utazásairól, milyen komoly tengeri hajógyártás folyt a városban. Miért épült pont oda a Lánchíd ahol most áll…
   A váratlan, napsütéses jó idő meg külön bónusz ajándék volt 🙂
   Köszönöm!

   Válasz
  6. Édesanyámmal nagyon élveztük a sétát, Balázs számos izgalmas és számunkra még ismeretlen történettel vezetett be minket a Magyar Hajózás történelmébe. Kicsiknek és nagyoknak is ajánljuk ezt a programot! 🙂

   Válasz
  7. Kellemes, tartalmas séta volt. Budapesti lakosnak is tartogatott érdekességet. Ajánlom.

   Válasz
  8. Jól éreztük magunkat, különleges hajókat láttunk, és sok színes történetet hallottunk.

   Válasz
  9. Nem is tudtam, hogy Budapesten ennyi hajókülönlegesség található. A sétának köszönhetően ezután egészen más szemmel fogom nézni a Dunát a villamos ablakából.

   Válasz

  Egy hozzászólás elküldése

  Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .