Fényűzés és terror Újlipóciában

Nyomornegyed, ipari üzemek, bohém mulatóhelyek – ez volt az a három kulcsszó, amely a századforduló táján még jellemezte Újlipótvárost! Az 1930-as évek fiatal magyar építészei, igazi ifjú titánok, nemzeti modernista, „magyaros art deco” stílusban kezdtek 5-6 emeletes, komfortos bérházakat építeni a Duna-part mellett, így a kerület karaktere erősen átalakult. Pár évvel később elszabadult a pokol, ártatlan embereket öldöstek a Duna-parton. A semleges államok követségei védett házakat hoztak létre, hogy minél több zsidót mentsenek meg a biztos haláltól.
Induljunk el a XIII. kerület határától és fedezzük fel a titkokat! Nemcsak a harmincas évek egyik legfontosabb ingatlanfejlesztési eredményét fogjuk látni, hanem megismerjük a védett csillagos házak valódi történetét!

Szervezési okok miatt a sétát legalább 10 fős csoportoknak indítjuk! A jelentkezést 48 órával a séta megkezdése előtt lezárjuk. Ekkor minden jelentkezőt e-mailen értesítünk a séta indulási időpontjáról.

}

Időpontok


november 30. 10.00

Időtartam


A séta hossza: 2 óra

Árak


mindenkinek egységesen 3400 Ft

Indulás


Kiindulási pont: Lehel tér

Jelentkezési lap

Jöjjön el Ön is!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Telefonszám

Jelentkezők száma

Megjegyzés

Sétáig hátralévő idő:

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Vélemények

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..