Sörgyári capriccio

Rózsa Sándor banditáival sokfelé portyázott az országban, nyomában a pandúrokkal, akik elől szinte mindig meglépett egy-egy útmenti csárda alatt kígyózó alagúton át. Ezeket a néhány méteres titkos alagutakat ma is mutogatják az arra járóknak. Kőbányán nem voltak betyárok, sem pandúrok, viszont volt és van egy a kerület nagy része alatt megbújó pincerendszer. Egy több, mint 30!! kilométeres labirintus, 4-5 méter széles kanyargó folyosókkal, ahonnan Dreher Antal a hírnevét szerezte, és ahol később Messerschmidt repülőket is szereltek. Ha kíváncsi a Kőbányai Világos történetére, s szeretné tudni, hogy honnan származnak a Lánchíd oroszlánjai, és Kőbánya neve, s mindezek mellé még nem hallott a kőbányai borokról, akkor Ön megteheti azt, amire Rózsa Sándornak már nincs esélye: alászáll velünk a föld mélyébe, és ezt a túrát választja.

SZERVEZÉSI OKOK MIATT A SÉTÁT A KŐBÁNYAI PINCERENDSZERBEN  LEGALÁBB 10 FŐS CSOPORTOKNAK INDÍTJUK! 

Időpontok

szeptember 4. 11.00 
október  9. 11.00 

Időtartam


A séta hossza: 2,5 óra

Árak


Mindenkinek egységesen: 4 200 Ft

Indulás


Kiindulási pont: kőbányai Csősztorony

Jelentkezési lap

Jöjjön el Ön is!

  Név (kötelező)

  Email cím (kötelező)

  Telefonszám

  Jelentkezők száma

  Megjegyzés

  Sétáig hátralévő idő:

  Nap

  :

  Óra

  :

  Perc

  :

  Mp

  Vélemények

  31 hozzászólás

  1. Kedves Szervezők! Nagy érdeklődéssel és kíváncsisággal érkeztünk a Sörgyári Capriccio – ra! A túra szuper volt, ahogyan a vezetőnk is, Nehéz Győző, akinek a nevét ugye könnyű megjegyezni! 🙂 Csak ajánlani tudom!!!!!!

   Válasz
  2. Nagyon érdekes volt a kerület története és a föld alatti barlangrendszer látványa. Még búvárokkal is találkoztunk. Győző, az idegenvezető rengeteg információval rendelkezik Kőbányáról.

   Válasz
  3. Remek program, sok-sok érdekesség Kőbányáról, bor és édesség – mindez Győző magával ragadó előadásában. A búvárokkal való találkozás lent a pincerendszerben volt a hab a tortán! Köszönöm a lehetőséget!

   Válasz
  4. Szuper séta volt, rengeteg érdekesség, szórakoztató előadásmód, nagyszerű és ki-hitte-volna látnivalók – plussz franciadrazsé és dunakavics! Csak ajánlani tudom!

   Válasz
  5. Nagyon nagy élmény volt a Kőbánya-túra, föld fölött és föld alatt egyaránt! Idegenvezetőnk nagyon felkészült volt, komoly és ugyanakkor szórakoztató stílusban kalauzolt bennünket a magyar történelem és kultúrtörténet labirintusában. A sör tematika valójában nem olyan hangsúlyos, mint ahogy azt a cím sugallja, de nem volt hiányérzetünk.

   Válasz
  6. A 2,5 órás túra alatt nagyon jól éreztük magunkat! Meglepődve hallgattuk Kőbánya borászati történetét. Az ipari fejlődést is végig követhettük a túra során. Megérte elmenni és más túrára is megyünk!!
   Köszönet a túravezető felkészültségéért!! ( Sörgyári capriccio 2022.02.13.)

   Válasz
  7. 2,5 óra érdekes túra, ajánlom annak, akit minden érdekel Kőbánya témában! Séta közben bónusz volt, hogy a kutyaiskolat láthattuk akcióban, sőt búvárok is gyakoroltak a sötét mélyben. Érdekes volt az ipari fejlődésről hallani, csokigyár, Dreher, sőt meglepetés is volt. Köszönöm az élményt, megérte elmenni.

   Válasz
  8. Október 10-én, a Sörgyári Capriccio séta igazi élmény volt! Nehéz Győző idegenvezetőtől nagyon sok érdekes információt megtudtunk. Külön köszönet, hogy Kőbánya történetén kívül rengeteg kitekintés volt más témákra is.

   Válasz
  9. Az első “budapesti sétám” volt, és ha mindegyik mögött ilyen alapos, széles körű tudás, elkötelezettség és jól szervezettség van, akkor biztosan nem az utolsó. Barátoknak minden esetre már ajánlottam.
   Gratulálok!

   Válasz
  10. Köszönjük a megkeresésüket,sok új információra tettünk szert,jól éreztük magunkat tettszett a program. Nem régen költöztünk Budapestre, Kispesten élünk. Most kicsit megismerkedhettünk Kőbánya történelmével valamint iparával és a valamikor itt élt-, a területért sokat tevékenykedő személyekkel. Figyeljük a programjaikat, lehetőség szerint ismét csatlakozunk.
   Üdvözlettel:
   Rátkai Lászlóné és Férje.

   Válasz
  11. Sokat hallottam már kőbány áról,a földalatti alagútról.Regi vágyam volt hogy lássam is. Köszönöm a kiváló történelmi információkat, a jó hangulatot amit vezetőnknek Győzőnek is köszönhetűnk, és igazán meghatott a föld alatti látvány. Jó a figyelmeztetés is hogy meleg ruha kell. Üdv. Éva

   Válasz
  12. Az ipari műemlékek szerelmeseinek mindenképp ajánlom a Sörgyári capriccio elnevezésű sétát, amely a kőbányai pincerendszert és a kerület történelmét mutatja be igen részletesen.

   Válasz
  13. Budapesten születtem, mint lokálpatrióta nagyon kedvelem a tematikus sétákat. A mai program tartalmában, színvonalában nagyon kellemessé tette, élményekben gazdagította ismereteimet kibővítette. Különleges program volt, nagyon jól érettem magam. Köszönöm, hogy részt vehettem.

   Válasz
  14. Köszönjük a kőbányai sétát! Sok érdekeset hallottunk, férjem itt született, de ő is sokat megtudott a volt lakóhelyéről! Egyszer szívesen elmegyünk a másik kőbányai – “Ábrahámtól Szent Antalig” – sétára is.
   Üdvözlettel: Gratzl Ferencné, Judit

   Válasz
  15. Kedves “séta”vezetőnk, Győző!
   Nagyon meggyőző Győző (Remélem jól emlékszem a nevére!) felkészültsége, így igazán élvezetes volt
   a “séta”. Bár, én sétának a legkevésbé nevezném. Ahogy haladtunk befelé a pincében láttam, hogy bizony itt rendeznek futó- bicikli- meg nem tudom még milyen versenyeket. Na, a búvár-dolog aztán igazán meglepett.
   Kedves dolog volt a boros-édességes pillanat. És, ha már itt tartunk hát a SÖR! Na, az elmaradt:-((
   El tudom képzelni, hogy ott a pinyóban egy pikolócskával köszönünk el egymástól. Persze, így borul a menetrend…
   Nem tudom, megnézem pl. a budafoki pincerendszer szerepel a palettán?
   Köszönjük szépen, igazán jó kis vasárnapunk volt!
   Üdv, Kőhalmy László

   Válasz
  16. Hihetetlenül sokrétű tudást, információt kaptunk szórakoztató stilusban. Ajánlom mindazoknak ezt a túrát, akik szeretnék megismerni jobban Budapest ezen kevésbé ismert de nagyon izgalmas, érdekes kerületét.

   Válasz
  17. Ez a séta nemcsak egy szimpla sörgyári túra volt, hanem történelmi-társadalmi kitekintés is, ahol megtudhattunk sok fontos és apró-cseprő részletet is Kőbányáról. Minden percét élveztem!

   Válasz
  18. Kedves Győző!
   Gratulálunk! Nagyon érdekes volt és jól éreztük magunkat a Budapest közepén és alatta is. Érdemes részt venni ezen a 2,5 órás túrán, hogy jobban megértsük hol is élünk.
   János

   Válasz
  19. Kedves Győző!
   Nagyon szuper volt a séta, sok érdekességet hallottunk és láttunk.
   Telitalálat a budapesti séták!
   Köszönjük a szép és tanulságos élményt.
   Üdvözlettel: Kiszel Ági és József

   Válasz
  20. Újabb sétán vettünk rész , ahol Kőbányával ismerkedtünk meg.Azzal a kőbányával, ahonnan a Lánchid egyes pilléreibe kerültek kövek,vagy az Andrássy úti házak némelyikébe épült.A séta során megtudtuk, hogy vajon a Kőér utca honnan is kapta a nevét, hogyan alakult ki a szőlő termesztés, és miért épült a Csősztorony.Igazán érdekes séta volt, és nem csak a kőbányaiaknak, amihez hozzájárult vezetőnk felkészült, odaadó munkája is.Köszönjük Győző.

   Válasz
  21. Születésnapi ajándékként kaptam a túrát, amit nagyon élveztem. A jó hangulatra mindig emlékezni fogok, az évszámokkal már más lesz a helyzet:) Örülök, hogy sok új dolgot tudtam meg a kerületemről. Köszönöm:)

   Válasz
  22. Igazi élmény volt! Köszönjük Győzőnek!

   Válasz
  23. A pincerendszert egyszer mindenképp meg kell néznie annak, aki kőbányai, de másoknak is ajánlom figyelmébe – régóta terveztem már, de kifejezetten örülök, hogy kivártam a megfelelő pillanatot: kitűnő szervezés! Nagyon jól éreztük magunkat, sokat nevettünk, és talán még valami ragadt is ránk abból a sok érdekességből, amit Győző megosztott velünk Kőbányával kapcsolatban… Bárcsak ilyen töri tanárom lett volna!

   Válasz
  24. Remek túra volt sok érdekességgel, szellemes idegenvezetéssel. Köszönjük Győző!

   Válasz
  25. Nagyon élveztük a túrát, amely sem hosszú, sem rövid nem volt. Különösen tetszett a képekkel, régi fényképekkel és felvételekkel megtoldott idegenvezetői album, és örültem, hogy sok kedves ismerőssel találkoztam. Kultúra és baráti beszélgetés egyben – kell ennél jobb? A meleg ruha tényleg fontos, nem fáztunk. :))

   Válasz
  26. Régi vágyam teljesült, hogy eljuthattam a kőbányai pincerendszerbe , illetve közelebbről is megismerhettem annak környékét. Az alapos és szakszerű idegenvezetés tette igazán teljessé a túrát, köszönet a szervezésért! Olyan különleges élmény volt, hogy már el is döntöttem: a közeljövően újból jelentkezem a túrára.

   Válasz
  27. Nem gondoltam volna, hogy élem az életem Kőbánya felszínén, a mélyben pedig ilyen kincsek lapulnak, mint ez a pincerendszer!

   Válasz
  28. Hálás köszönet a túráért, nem különben a jelzésért, hogy bizony a nyári meleg ellenére vigyünk magunkkal meleg ruhát! A párommal együtt nagyon élveztük a túrát, külön köszönet az alapos felkészülésért és a mindenre kiterjedő szervezésért!

   Válasz
  29. A június 5-i Sörgyári Capriccio sétán vettem részt. Mondhatom remek volt.Nem csak gyermekkorom régi helyeit járhattam be, hanem rengeteg új érdekes dolgot tudtam meg Győzőtől Kőbányáról és olyan helyekre is eljuthattam, amiről ugyan hallottam, de látni eddig nem láttam. Mindenkinek csak ajánlani tudom, akit érdekel szűkebb pátriájának története.

   Válasz
  30. Soha nem hallottam erről a pincerendszerrő l, pedig Kőbányán élek már majd tíz éve. Persze gondolhattam volna: azt a rengeteg sört csak kellett tárolni valahol! Komolyan mondod? Tényleg 30 km?!
   Jelentkezem a következő túrára — feltéve, ha nem kell egyszerre legyalogolni 30 kilométert. 🙂

   Válasz
  31. Nem gondoltam volna, hogy kőbányai létemre ennyi újdonságot tud nekem valaki mutatni a lakóhelyemről. A séta óta jobban kötődöm a kerületemhez.

   Válasz

  Trackbacks/Pingbacks

  1. Hideg, sötét és kihalt, mégis lélegzetelállító Kőbánya titka – BeerPorn - […] Ebben a speciális kőbányai pincetúrában a Budapesti Séták csapata volt a segítségünkre. Köszönjük! Hogyha pedig te is leereszkednél a…

  Egy hozzászólás elküldése

  Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .